Algemene Voorwaarden

 • Het resterende bedrag dient per PIN voldaan te worden bij de transporteurs, bij aflevering of afhalen van de meubelen. Contant afrekenen kan in overleg!
 • Orderbevestiging : u ontvangt van Met Landelijk Label een orderbevestiging, deze dient door u goed gecontroleerd te worden. Geef ons zsm door, indien er iets niet conform de afspraak bevestigd is, liefst voordat u de aanbetaling heeft voldaan.
 • De levertijden zijn indicatief en gebaseerd op onze algehele ervaring, Met Landelijk Label is afhankelijk van veel externe factoren. Overschrijding van deze levertijd (door onmacht) geeft u geen recht op een financiële compensatie en/of annulering van uw bestelling. Met Landelijk Label zal te allen tijde alles eraan doen de aangegeven levertijd na te streven.
 • Het bezorgen van de meubels vindt plaats tussen di. en vrij., tussen 9.00 en 13.00 uur of tussen 13.00 en 18.00 uur. Wij vragen u hiervoor een ochtend of een middag te reserveren. Er wordt met u t.z.t. contact opgenomen om een afspraak in te plannen. Meubels worden alleen bezorgd op de begane grond (tenzij er een lift aanwezig is). U bent er zelf verantwoordelijk voor of de meubels door de deur/lift e.d. passen. Voor eventuele beschadigingen aan het product of uw woning zijn wij niet aansprakelijk. Zijn er bijzonderheden zoals een tussentijdse verhuizing of een extra lange levertijd ivm nieuwbouw/verbouw, moeilijk begaanbaar terrein e.d. , mail ons dit zsm door : info@metlandelijklabel.nl
 • De meubels worden altijd bij levering uit de verpakking gehaald en dient door u gecontroleerd te worden. Indien u met een verbouwing, verhuizing etc. zit, laten wij de verpakking voor u achter zodat u deze kunt gebruiken om de meubels weer in te pakken (af te dekken).
 • Indien een meubel niet conform de orderbevestiging geleverd is, dient u binnen 7 dagen na levering van het product, dit per mail aan Met Landelijk Label te bevestigen. Met Landelijk Label behoort (indien terecht), alles eraan te doen, deze klacht z.s.m., binnen de mogelijkheden op te lossen. Dit in overeenstemming met de leverancier/fabriek.
 • Indien er een verkeerd geleverde meubel of een meubel met een beschadiging tijdelijk (in overleg met kantoor) bij u wordt achtergelaten door onze bezorgers, dan dient deze voor de helft (50%) aanbetaald te worden, restant bij ruiling! Dit meubel dient met zorgvuldigheid in gebruik genomen te worden. U kunt een bank of tafel afdekken om vlekken te voorkomen. DANK!
 • Onze gestoffeerde zitmeubelen (banken, stoelen, fauteuils) zijn handgemaakte producten. Hierdoor kan er altijd een afwijking van max 2 cm in de omvang/frame/stoffering zitten. Dit kenmerkt juist de ambacht van deze meubelen, dit is geen fout in de productie.

Een foutieve levering geeft u geen recht op een financiële compensatie!

 • Onze houten meubelen zijn doorleefd, grof en hebben hier en daar naden en oneffenheden. Dit valt binnen de grenzen van het acceptabele van oud houten planken. Het hout wordt handmatig op kleur gebracht, hierdoor kan de kleur enigszins afwijken van de kleur in onze winkel.
 • Werking van hout: hout kan gaan werken (krimpen/uitzetten). Dit ontstaat door de temperatuurverschillen in uw woonkamer welke invloed heeft op de luchtvochtigheid. Omdat wij geen invloed hebben op deze (externe) factoren, kunnen wij hier helaas geen garantie op geven.
 • Onze handgeschilderde meubelen zijn voorzien van een niet-elastische verf. Hierdoor krijgt het meubelstuk een ambachtelijke, landelijke uitstraling. Verf reageert op temperatuurverschillen. Door de natuurlijke kenmerken van hout is de beweeglijkheid relatief groot. Hout reageert op invloeden van buitenaf. Soms hoort u hout kraken door schommelingen in temperatuur of andere omstandigheden. Die levendigheid is een van de dingen die we juist waarderen aan hout. Het oppervlak waar de verf aan hecht wordt door die externe omstandigheden regelmatig een fractie groter of kleiner. Dit kan echter hier en daar wat oneffenheden c.q. barstjes (in de verf) geven.  Dit hoort natuurlijk (in een bepaalde mate) bij de uitstraling van onze landelijke meubelen. Bij levering van de meubelen, worden extra kleine potjes verf meegeleverd waarmee deze geleefde plekjes eenvoudig bijgewerkt kunnen worden. Heeft u deze niet ontvangen, laat het ons dan even weten en dan sturen wij deze alsnog naar u op.
 • Onze eet –en salontafels zijn standaard onbehandeld. Dit betekent dat vlekken e.d. er in kunnen trekken. Tot in een bepaalde mate hoort dit bij de gebruikssporen van een landelijke doorleefde tafel. Mocht u dit alsnog willen vermijden, dan kunt u ervoor kiezen om deze (zelf) af te lakken. Wij hebben hiervoor de matte 2-componentenlak in onze winkel op voorraad. Het hout kan echter een fractie donkerder uitvallen, wij kunnen hier geen garantie op geven. Wij adviseren u eerst de onderkant van het blad te bewerken en het resultaat aanzien, alvorens u aan de bovenkant begint. Vraag ons gerust voor meer informatie.
 • Leder dient zorgvuldig behandeld te worden. Met Landelijk Label biedt verschillende onderhoudsmiddelen aan voor verschillende ledersoorten. Informeer bij ons naar de deze mogelijkheden.
 • De stoffen Shadow/Kiss/Ranch/Cervino/Hot Madison zijn samengesteld uit katoen en linnen, dit zijn natuurlijke vezels. De stoffen komen uit verschillende verfbaden, hierdoor kan er een kleurverschil ontstaan tussen de kleur op het geleverde meubel en de kleur uit de stoffenbundel bij ons in de winkel. U kunt dit niet als klacht opvoeren.
 • Verkleuring van stoffen : Stoffen bestaande uit de samenstelling van katoen en/of linnen, hebben de eigenschap te gaan verkleuren. Dit is een natuurlijk verschijnsel en kan niet opgevoerd worden als klacht. De hoeveelheid aan verkleuring hangt af van de dichtheid van de kleur en de hoeveelheid lichtinval (plaats van uw meubel) in uw woonkamer.
 • De stoffen Field/Break/Monet/Casa zijn samengesteld uit voornamelijk Polyester, dit is een synthetische vezel. Deze stoffen kunnen reageren op wrijving tussen kleding en de stoffering van het meubel waardoor pilling kan ontstaan. Pilling is een natuurlijk verschijnsel en kan niet als klacht opgevoerd worden. Echter is dit vrij eenvoudig weg te scheren d.m.v. een pillingtondeuse. Deze zijn te verkrijgen bij Met Landelijk Label.
 • Zitcomfort banken: bij het in gebruik nemen van een bankstel begint een proces waarbij het lichaamsgewicht de zitting indrukt. Hierdoor verandert de zitvulling. Het is dan ook wenselijk om de zitplaatsen in een bank zo gelijkmatig mogelijk te gebruiken om een eenzijdig inzakken van de vulling te vermijden. Wij adviseren u daarom ook om de rug en zitkussens af en toe op de schudden/kloppen en te wisselen van plek. Als u altijd op dezelfde plaats zit, zal er immers verschil optreden met de andere zitplaatsen doordat u de bank alleen plaatselijk belast. Ook kan er verschil in hardheid optreden door technische constructies. Bijvoorbeeld tussen zittingen van een bank en hoekdeel of tussen zittingen van een bank en een longchair.
 • Uitwassen stoffen : was uw hoezen/kussens nooit uit. De kans is zeer groot dat deze gaan verkleuren, inkrimpen of uitzetten (afhankelijk van de stofsoort)  en ritsen kunnen gaan breken. Wij geven hier geen garantie op. Indien u de All-in-house 5 jaar garantie bij ons heeft afgenomen, maak dan aub een afspraak voor het behandelen van de vlekken. Uiteraard mag u ook contact opnemen met ons voor deskundig advies.
 • De All-in-house 5 jaar garantie dient u zelf aan te brengen op de meubels. Wij adviseren, om hierbij een raam open te zetten zodat de geur kan wegvloeien. Na een uur is de vloeistof inert (niet actief), u kunt vanaf dat moment gebruik maken van uw meubels. Indien u een houten vloer heeft, adviseren wij u deze af te dekken. Onze transporteurs kunnen hiervoor verpakkingskarton en/of plastic voor u achterlaten.
 • Voordat u een vlek gaat behandelen, raadpleeg altijd eerst de instructies in de bijlage van het All-in-house doosje. Bij twijfel, eerst bellen met het servicebedrijf alvorens u de vlek gaat behandelen.
 • Indien u de stof Kiss/shadow/Montfort heeft, adviseren wij u de vlek niet te behandelen maar direct een afspraak te maken met de All-in-house. Bij verkeerde behandeling is de kans zeer groot dat u de kleur uit de stof boent zodat er een witte veeg in de stof komt te zitten. Dit is helaas niet meer te herstellen!

Door het gebruik van de internetsite van Met Landelijk Label en/of het plaatsen van een bestelling via de webwinkel/telefonisch/via de mail of bij persoonlijk contact aanvaardt de klant bovenstaande algemene voorwaarden.

Met Landelijk Label is niet aansprakelijk voor typefouten in omschrijving of prijzen. De persoonlijke gegevens van klanten worden niet aan derden verstrekt.

Copyright
Niets van deze site (verkoop afbeeldingen en teksten) mogen zomaar worden overgenomen. Overname in welke vorm ook is niet toegestaan zonder toestemming.