Afbeeldingen website4

Landelijk interieur – in maar een paar stappen!

Landelijk interieur in maar een paar stappen!

Lees hier ons stappenplan om zelf een stoer en landelijk interieur te creëren. Voor leuke doe-het-zelf-tips en handige stylingtips.

landelijk interieur - stylingtips

Om een bijzonder en landelijk interieur te krijgen, combineer dan brocante meubels met bijvoorbeeld een stoere salontafel van oud hout, grove potten en een wollen plaid om uw eigen unieke inrichting te creëren!

97-001

Liever geen opvallende en donkere muurkleur in huis? Denk dan eens aan een warme en zachte muurkleur. U zult versteld staan wat voor sfeer u daar direct mee krijgt!

eenvoud geeft rust

Een interieur met rustige tinten en met materialen die op elkaar afgestemd zijn, geeft meer rust in huis.

woonaccessoires

Bijzondere woonaccessoires kunt u zelf ook sfeervol maken. Vul een paar mooie potten of schalen met grove takken uit het bos! Of leg er wat gedroogde bloemen in voor een accentkleur.

ruige structuur

Het is echt makkelijker dan u wellicht denkt! Die ruige structuur krijg u juist als u geen ervaren schilder bent. Pak bijvoorbeeld de Marrakech Walls van Pure & Original, een spatel, een verfbak, water en ga aan de slag! Het hoeft niet perfect te zijn om toch een geweldig resultaat te krijgen!

badkamer

Voor een stoere badkamer, plaats een oude werkbank en gebruik deze als wastafel. Geweldig toch!?

badkamertegels

Bent u die tegels ook zat in uw badkamer? Doe het volgende om het resultaat te krijgen als hier op de foto. Werkwijze: ontvet de tegels met Pure & Original Super Cleaner, 1 laag Pure & Original Omniprim, eventueel op kleur (min 48 uur laten drogen), 1 of 2 lagen Fresco ‪van bv. Pure & Original en beschermen met de Dead Flat Eco Sealer. En Voila, een prachtig resultaat!

 

eyecatchers

Een grote oude pot of vaas met wat takken is een echte eyecatcher. TIP: Plaats ‘m op een sidetable achter de zithoek en maak zo een afscheiding tussen twee leefgedeelten.

accentkleur

Pas voor de afwisseling een zachte accentkleur toe om gelijk een heel ander geheel te krijgen. Hierin kunt u natuurlijk goed variëren.

kandelaars

Een kandelaar staat prachtig naast een stenen pot en een houten plank of schaal. Juist de combinatie maakt de eenvoud!

bijzettafels

De (oude) bijzettafeltjes zijn werkelijk ideaal en sfeervol. Zet er een mooie lamp op of een paar kandelaars en u heeft een prachtig geheel. Ook ideaal naast uw fauteuil. Misschien heeft u nog een mooi model die alleen een linkje verf nodig heeft?

oude deuren en luiken

Oude deuren of luiken met prachtig verweerd sluitwerk staat prachtig tegen een lange, kale wand.

comfort

Denk aan fijne fauteuils, extra kussens, zacht vloerkleed. U moet zich fijn en tevreden voelen in huis. Geef tevens uw interieur een persoonlijk tintje, mooie foto’s, een bijzonder meubelstuk uit de familie of waardevolle boeken. Het is niet de bedoeling dat het een showroom wordt.

salontafel

Graag een aparte en bijzondere salontafel? Ga voor de modellen van oud hout. Ook prachtig om kleine krukjes bij elkaar te zetten of lange smalle bankjes voor een mooi sober effect.

buffetkast

Heeft u een lange wand in huis? Denk eens aan een grote (en evt. hoge) buffetkast. Groot voordeel dat u hier veel in kunt bewaren en het staat prachtig als blikvanger.

denk groot

Koop alleen mooie (grote) accessoires om uw woning mee aan te kleden. Een prachtige spiegel, een mooie grote lamp. Schaf geen kleine dingetjes meer aan, zodat u die rust in huis houdt en alleen aankopen doet waar u lang plezier van zult beleven.

groepjes maken

Gek op windlichtjes, kandelaars, leuke potjes ed? Maak daar dan leuke groepjes van. Zet niet her en der een windlichtje, dat geeft onrust. Houd ze bij elkaar. Juist een mix van verschillende potjes en windlichtjes geeft een speels effect. 

doe het zelf

Een ‘oude’ schilderijlijst kan op een leuke manier opgehangen worden. Of maak er een letterbak van!

fotolijsten

Erg leuk voor een hal/gang. Plaats allemaal verschillende fotolijsten met zwart-wit foto’s.

babykamer

Gave achterwand voor een babykamer. Deze is gemaakt van oud hout. Erg leuk om dingen op te zetten of iets aan haakjes te hangen.

Heeft u meer interesse, wilt u gratis persoonlijk advies?

Delen: